Korona virüsün dünyayı sardığı şu günlerde korona virüsü benide yakaladı. Neyse ki ben hafif atlatanlardandım. Eşim ve ben 15 gün karantinada kaldık ve evde çok vakit geçirince böyle ev yapımı şeylerle ilgim daha da arttı. Evde kendi peynirimizi yaptık. Çok da iyi yaptık bakın sadece (2 ) iki malzeme ile yapımı oldukça basit ve çok kolay ev yapım peynir yaptık.
Haydi ne duruyorsunuz sizde hemen deneyin. Tarifi veriyorum.
Malzemeler:
5 Litre Süt
2/3 çay bardağı sirke
Yapılışı:
5 litre sütü ocağa alalım ve kaynamasına yakın sirkeyi içerisine dökerek sürekli yavaş yavaş karıştıralım
10 dk kadar yavaş yavaş karıştırarak topaklanmasın bekliyoruz. Ocaktan alıp ılıması için bekliyoruz.
Tencereden alarak temiz bir bez üzerine dökerek süzüyoruz. Suyu süzülen peynirin bezini toparlarak yuvarlak şekli veriyoruz ve tekrar süzek üzerine koyup üzerine yeterinde ağırlık koyacağız.
Ben burda 5 litre süt kabını kullanarak içerisine su koyup ağırlık yapıyorum.
![]() |
Yaklaşık 1 kg peynir oluyor |
İşte Sonuç evde yapılmış peynir gibisi var mı? Sadece süt ve sirke ile tamamen doğal içerisinde katkı maddesi yok sağlıklı ve vitaminli ev yapımı peynire kim hayır diyebilir ki
İsterseniz bunu salamura yapmak için kendi süzülen peynir altı suyunu tuzlayarak peyniri bu suda cam kavanozda hava alıkoyacak şekilde muhafaza edebilirsiniz.
Hemen tüketilecek ise az tuzlu uzun vadede saklanacak ise biraz da fazla tuzlu su ile saklamanızı öneririm.
Yorumlar
Yorum Gönder