Evde Salça Nasıl Yapılır? Ev Salçası
Yaz aylarında Adana evlerin hemen hemen tüm damlarında salça kovaları görürsünüz.
Bizde böyle 150-200 kilo biberle salça yapıyoruz.
Ben size salçayı evde az da olsa kendi kendinize salça nasıl yapılır onun tarifi vereceğim.
20 yada 25 kg salçalık biberi yeşil saplarından ayırıp bir güzel yıkayıp suyunu sürdürüyoruz. Çok da kuru olmasına gerek.
Temizlenen biberler kıyma makinası ile kıyılarak temiz plastik kaplarda alıyoruz.
Üzerine 1 kg kalın tuz yani peynir tuzu ekleyerek karıştırıyoruz.
Bu şekilde yaklaşık 1 ay her gün sabah akşam ilk günler daha da sık sık karıştırıyoruz.
İlk günlerde sık sık karıştırılmasının sebebi çok sulu olduğu için sıcakta kavrulup suyunu çekmesi lazım aksi takdirde salçanız ekşiyebilir.
1 ayın sonunda salça suyu kuruyarak resimdeki gibi köyü kıvam alınca salçanız olmuş oluyor
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder