Salça nasıl Yapılır ? Ev yapımı Biber Salça

 Evde Salça Nasıl Yapılır? Ev Salçası 

Yaz aylarında Adana evlerin hemen hemen tüm damlarında salça kovaları görürsünüz.

Bizde böyle 150-200 kilo biberle salça yapıyoruz.

Ben size salçayı evde az da olsa kendi kendinize salça nasıl yapılır onun tarifi vereceğim.

20 yada 25 kg salçalık biberi yeşil saplarından ayırıp bir güzel yıkayıp suyunu sürdürüyoruz. Çok da kuru olmasına gerek.

Temizlenen biberler kıyma makinası ile kıyılarak temiz plastik kaplarda alıyoruz.

Üzerine 1 kg kalın tuz yani peynir tuzu ekleyerek karıştırıyoruz.



Bu şekilde yaklaşık 1 ay her gün sabah akşam ilk günler daha da sık sık karıştırıyoruz.

İlk günlerde sık sık karıştırılmasının sebebi çok sulu olduğu için sıcakta kavrulup suyunu çekmesi lazım aksi takdirde salçanız  ekşiyebilir.  





1 ayın sonunda salça suyu kuruyarak  resimdeki gibi köyü kıvam alınca salçanız olmuş oluyor


Salçanızı cam kavanozlara muhafaza ediniz. Kavanozun dibine sıvı yağ ile yaşadıktan sonra salçayı kavanoza koyunuz. Kapağını kapatmadan önce üzerine hafif tuz ve sıvı yağ dökerek sıkıca kapatınız.

Afiyet olsun.


Yorumlar

Popüler Yayınlar

Uzak Şehir Dizisi Hakkında Bilgiler

Leyla: Hayat…Aşk…Adalet Hakkında Bilgiler ve Tüm bölümleri İzle

Samsung NOTE 5 ekranda artı (+) işareti ve ne anlama geldiği.

Holding

Şakir Paşa Ailesi: Mucizeler ve Skandallar

Kızılcık Şerbeti Dizi Analizi ve Tüm Bölümleri